Din morsa design

Om

Färgsprakande, fantasifulla plagg för alla barn!

Jag syr färgglada och ekologiska barnkläder. Ofta beskrivs mina kläder som ”könsneutrala”, jag förstår vad som menas, men jag värjer mig ändå mot denna beskrivning. Jag vill inte göra ”neutrala” kläder, jag vill bryta stereotypa normer kring kön. Så här tänker jag:

Om vi menar att det finns kläder som är ”könsneutrala” så menar vi samtidigt att det finns kläder som inte är det, alltså typiska pojk- och flickkläder. Som det ser ut i dag så är färger indelade efter kön, då vissa färger generellt anses vara manligt kodade och andra kvinnligt kodade. Samma sak med mönster; de ”tuffare” mönstren förväntas bäras av pojkar och de ”snälla” eller ”söta” förväntas bäras av flickor. När samhället är så här stereotypt uppdelat efter kön blir det ju en ganska liten del som kan anses vara ”neutral”, alltså varken manligt eller kvinnligt kodad, därför anser jag att pratet om ”könsneutrala” kläder är begränsande. Jag vill verka för att luckra upp de stereotypa normer som finns kring kön, för att göra det så måste vi utmana dem! (Inte anpassa oss efter dem genom att göra ”neutrala” kläder.) 

Att utmana normer kan göras på flera olika sätt, i mitt skapande har jag valt att använda mig av färgglada tyger och härliga mönster – en lek med färg och form som alla som vill borde ha rätt till. Så mycket färggladare världen skulle bli!

Så här ser en del av tankarna bakom mitt skapande ut, men självklart går det bra att handla av den nog så goda anledningen – att du blir sugen på ett färgglatt barnplagg! Och normbrytande eller ej, jag gör åtminstone mjuka, sköna, lekvänliga och välsydda barnkläder :)

Varmt välkommen till min webbshop!


Ekologiska tyger!
Alla tyger som jag köper in till företaget är ekologiska eller köpta i andrahand. När jag handlar tyg tittar jag främst efter miljömärkningen GOTS. GOTS-certifieringen ska nämligen garantera att både miljömässiga och sociala krav följs i produktionens alla steg. Läs gärna mer om märkningen här: http://www.global-standard.org/
Jag försöker märka ut vilka tyger som är ekologiska när jag lägger upp kläderna, men har du några frågor så är det bara att mejla!

Vem är jag?
Susanna heter jag, är 33 år och bor i Umeå. Mitt sömnadsintresse återuppväcktes när jag fick mitt första barn 2011 – nu är det min stora hobby.

Vill du veta mer? Spana in:

Instagram: dinmorsadesign
Facebook: facebook.com/dinmorsadesign

Godkänd för f-skatt.


Storlekstabell:

  • Storlek 56: 0-3 månader
  • Storlek 62: 2-4 månader
  • Storlek 68: 4-6 månader
  • Storlek 74: 6-9 månader
  • Storlek 80: 9-12 månader
  • Storlek 86: 1-1,5 år
  • Storlek 92: 1,5-2 år
  • Storlek 98: 2-3 år
  • Storlek 104: 3-4 år
  • Storlek 110: 4-5 år

Observera att mina kläder ofta kan bäras över flera storlekar. Speciellt mina byxor brukar kunna användas minst två storlekar, ofta tre. Storlekstabellen fungerar som en fingervisning, för att undvika att köpa för små kläder.